LGB Universal Remote usage

P

Peter Over

Registered
25 May 2020
2
0
73
Weston SM
Hi I have now programmed my Switch Decoder to take point numbers 9-12. But how do I get 2 digits eg.. '10' to register on my Universal Remote. I either get a '1' or a '0' but not a '10' or '11'???
 
muns

muns

Moderator
Staff member
GSC Moderator
Not sure how you are selecting the desired switch address, as far as I remember you should do the following:

Press F + 1, the display should change to S--, you should be able to enter the switch address. You can then use the arrow buttons to change the switch.
 
P

Peter Over

Registered
25 May 2020
2
0
73
Weston SM
Not sure how you are selecting the desired switch address, as far as I remember you should do the following:

Press F + 1, the display should change to S--, you should be able to enter the switch address. You can then use the arrow buttons to change the switch.
Not sure how you are selecting the desired switch address, as far as I remember you should do the following:

Press F + 1, the display should change to S--, you should be able to enter the switch address. You can then use the arrow buttons to change the switch.
Hi Mark. Thanks for you reply. I've had no problem using single digit Nos. - it's when I now have reached point no. 10. But I think the problem might be that the LGB Universal Remote is not displaying the second (from right) digit. E.g if I type in 128, the screen shows S1 8, i.e. the 2 not visible; if I type in 10 I just see 0. I tried to test this theory today but it is one of those LGB days when firstly the Transformer wasn't working, now it is but the Switch Decoder is now not working despite having rechecked all connections.

Does anyone know of anyone that produces radio controlled switch control systems? I transformed my garden railway operation last year by converting my locos (4LGB, 1 Piko) to R/C. It is a pleasure to operate now. So easy and reliable
Peter
 
dunnyrail

dunnyrail

DOGS, Garden Railways, Steam Trains, Jive Dancing,
25 Oct 2009
17,296
1,838
72
St.Neots Cambridgeshire UK
Hi Mark. Thanks for you reply. I've had no problem using single digit Nos. - it's when I now have reached point no. 10. But I think the problem might be that the LGB Universal Remote is not displaying the second (from right) digit. E.g if I type in 128, the screen shows S1 8, i.e. the 2 not visible; if I type in 10 I just see 0. I tried to test this theory today but it is one of those LGB days when firstly the Transformer wasn't working, now it is but the Switch Decoder is now not working despite having rechecked all connections.

Does anyone know of anyone that produces radio controlled switch control systems? I transformed my garden railway operation last year by converting my locos (4LGB, 1 Piko) to R/C. It is a pleasure to operate now. So easy and reliable
Peter
Have a look at this.