Just starting a Garden Railroad.

Dash9

Dash9

Registered
Just starting a Garden Railroad, have plenty of room over 1000' x 1000' . Picked up 1600 ft of track so far and only 10 turnouts. It will be a dead rail track. Dont know if there is a remote that can go 500 to 1000 ft to control the trains, Going to go with air solenoids to control the turnouts. Have a 7.5" gauge Railroad there now. 40359279_10160836468035013_8602353142044033024_o.jpg
 
P

Paul M

Registered
25 Oct 2016
5,417
969
57
Royston
Welcome to the forum Dash. There will be plenty of ideas on here to help you fill your space!
 
JimmyB

JimmyB

Semi-Retired; more time for trains.
Dash, welcome to the forum 1000' X 1000', might be a bit of a squeeze ;)
 
Rhinochugger

Rhinochugger

Retired Oik
27 Oct 2009
28,460
3,435
North West Norfolk
Well, if you're going with battery power and RC, you don't necessarily need to worry about the distance the TX will cover, as most model railway Electronic Speed Controllers (ESC) have cruise control, so if the signal is lost, the loco will continue at the same speed until the signal re-connects. This feature also actually allows you to switch the TX off to save on signal battery and watch the train go round.

Just don't get a marine ESC as they do the opposite - for obvious reasons :oops::oops:
 
Madman

Madman

Registered
25 Oct 2009
13,830
2,071
Pennsylvania, USA
Welcome aboard Dash. Where, in the States are you located ?
 
Zerogee

Zerogee

Clencher's Bogleman
25 Oct 2009
17,122
1,687
North Essex
Welcome, Dash - impressive backyard you have there! Hope the new line is going to supplement the 7.5" line, not replace it?

Jon.
 
Dash9

Dash9

Registered
Welcome, Dash - impressive backyard you have there! Hope the new line is going to supplement the 7.5" line, not replace it?

Jon.
No , it will not replace it. We keep on adding track but just a little harder than laying g scale track. Would like to mirror it in G scale.
 
Gizzy

Gizzy

A gentleman, a scholar, and a railway modeller....
26 Oct 2009
33,592
1,665
60
Cambridgeshire
www.gscalecentral.net
Welcome to the forum Dash....
 
  • Like
Reactions: 1 user
P

Paul M

Registered
25 Oct 2016
5,417
969
57
Royston
You will want a Wi-Fi based system. This allows multiple base stations and "roaming". No single base station can give you 1,000 feet or even 500 feet.

Greg
Wouldn't you want to be that far away from your Pride and Joy's? Things do have a habit of going awry, and I'd want a fighting chance to catch an airborne loco
 
Madman

Madman

Registered
25 Oct 2009
13,830
2,071
Pennsylvania, USA